Hardloopblog

Persoonlijk record 5 km hardlopen aangescherpt #10

Persoonlijk record 5 km hardlopen aangescherpt
Geschreven door Roland Vos

Ik heb vandaag mijn persoonlijk record 5 km hardlopen aangescherpt. Het was een uitstekende dag om te gaan hardlopen. De temperatuur lag rond de 13 graden en er stond weinig wind. Ideale omstandigheden om te gaan hardlopen.

Voorbereiding

Ik was vanochtend nog wat stijf in de spieren, maar had me desondanks voorgenomen om mijn PR op de 5 km te verbeteren. Hiervoor moest ik onder de 16:50 rennen. Vandaar dat ik voor mezelf op een rijtje had gezet welke tussentijden ik zou moeten lopen.

Ik wilde de eerste mijl 05:10 rennen en de tweede mijl onder de 05:30. Mijn plan was de derde mijl onder de 05:40 te lopen en de overige 200 meter te sprinten.

De hardloop race

Rond een uur of 1 was ik klaar om te gaan hardlopen. In een rustig looppasje rende ik naar de start van de run. Zodra ik het hardloophorloge had aangezet begon ik op volle snelheid te rennen. Ik voelde een lichte zijwind, maar kon het tempo goed vasthouden. Na 1 mijl zag ik op het horloge een tijd van 05:14. Ik lag nu iets achter op het schema. Ik probeerde vanaf de 2 kilometer te versnellen en zag na 2,5 km een tussentijd van 08.11. 

Ik zat nu nog aardig op schema. Na 2 mijl te hebben gelopen, zag ik tot mijn verbazing een tijd van 05:29. Dit ging nog niet snel genoeg. Ik probeerde nog 1 keer te versnellen. Ik kwam de 3 mijl door in een tijd van 05:30. Ik had in ieder geval de snelheid goed vastgehouden. De laatste 200 meter sprinte ik nog zo snel als mogelijk en stopte na 5 km in een tijd van 16:44,8. Ik had nu mijn persoonlijk record 5 km hardlopen met 6 seconden aangescherpt.

Nieuw PR!

Na afloop van de run, ging ik nog rustig uitlopen. Ik was tevreden met de tijd, maar had wel het gevoel, dat ik in de tweede mijl van de race sneller had kunnen rennen. Nu heb ik me voorgenomen om nog wat beter na te denken over het indelen van mijn race voor de volgende keer.

Over de auteur

Roland Vos

Laat een reactie acher