Hardloopblog

2.5 kilometer binnen 8 minuten lopen#19

2.5 kilometer binnen 8 minuten lopen
Geschreven door Roland Vos

Ik had me vandaag voorgenomen om 5 kilometer te gaan lopen en te proberen om 2.5 kilometer binnen 8 minuten te lopen. Tijdens de warming up merkte ik dat ik me nog niet optimaal voelde vanwege 4 mijl run van de dag ervoor.

Ik begon met het doen van eenvoudige rek- en strekoefeningen en vervolgens ging ik 1 kilometer in een rustig looppasje rennen met korte sprintjes tussendoor. Na 10 minuten was ik klaar om de 5 kilometer te gaan lopen.

De eerste meters

Tijdens de eerste meters voelde ik de wind in de rug, ik kon relatief gemakkelijk een hoge snelheid rennen. De eerste minuut rende ik boven de 20 kilometer per uur, ik probeerde deze snelheid te behouden en rende de eerste kilometer in 3:03. Bijna 20 kilometer per uur. 

2.5 kilometer binnen 8 minuten

Het werd vanaf hier wat lastiger om de snelheid te houden. Toch lukte het me om de tweede kilometer in 3:14 te rennen. Zodra ik door de bocht was gekomen, naderde ik het 2.5 kilometerpunt. Ik rende de 2.5 kilometer in een tijd van 7:58. Dit was de eerste keer dat ik 2,5 kilometer binnen de 8 minuten had gelopen. Ik moest alleen nog terugrennen. Ik merkte dat de benen zwaarder aan begonnen te voelen, omdat ik de wind nu vol tegen had.

Verzuring in de benen

De derde kilometer rende ik in 3:27. Dit was iets te langzaam, maar ik voelde dat ik vanwege de harde tegenwind de snelheid niet meer kon vasthouden. De 4e kilometer rende ik net onder de 4 minuten. Hier verloor ik dus meer dan 40 seconden om mijn schema van de snelste tijd.

In de laatste kilometer kon ik niet meer versnellen. Het lukte nog net om de 15 kilometer per uur snelheid vast te houden. De laatste kilometer kwam ik door in 4 minuten. De eindtijd kwam uit op 17:35. Ruim 1 minuut boven mijn beste tijd.

In de laatste 2 kilometer had ik het laten liggen. Alleen was ik op volle snelheid weggegaan. Vandaag zat er dus geen betere tijd in. Maar ik was in ieder geval tevreden met de eerste 2,5 kilometer. Hopelijk kan ik de snelheid de volgende keer langer vasthouden. 

Over de auteur

Roland Vos

Laat een reactie acher