Hardloopblog

Intervaltraining 400 meter sprint #13

intervaltraining 400 meter sprint
Geschreven door Roland Vos

Deze ochtend voelde ik dat de benen wat zwaar waren, daarom besloot ik de 5 km niet op een normale manier te lopen maar een intervaltraining 400 meter sprint te doen.

Ik had onlangs op het youtube kanaal van Nick Symmonds gezien dat verschillende hardlopers een 400 meter run gingen doen. In deze video renden ze zelfs onder de 1 minuut. 

Intervaltraining 400 meter sprint challenge

Hoewel ik nog niet zo snel als hun, leek het me een uitdaging om te kijken hoe snel ik de 400 meter kan rennen als intervaltraining. 

Allereerst ging ik buiten een korte warming up doen om de spieren wat los te maken. Vervolgens rende ik in een rustig tempo naar de plek vanaf waar ik de 400 meter wilde gaan rennen. 

Ik drukte start in op mijn horloge en begon op volle snelheid te rennen. De eerste 150 meter ging uitstekend. Maar vanaf de 220 meter merkte ik dat de snelheid er langzaam uitging. Ik zette de tijd stil na 1 minuut en 5 seconden. Dit is een gemiddelde snelheid van 22 km per uur. Hoewel ik graag sneller had willen rennen, merkte ik wel dat als ik het tweede deel van de 400 meter de snelheid beter kan vasthouden een tijd rond de 1 minuut mogelijk moet zijn.

Ik besloot na deze 400 meter een 5 km te rennen als intervaltraining. Dat houdt in 100 of 200 meter sprinten met vervolgens een rustig hardlooptempo om bij te komen. Dit hield ik gedurende 5 kilometer vol. Ik voelde dat mijn benen flink verzuurd waren, maar was tevreden over de intervaltraining. Omdat ik de hogere snelheid hopelijk kan gebruiken als ik mijn persoonlijk record op de 5 kilometer probeer te verbeteren.

Welke intervaltraining doe jij?

Ik ben benieuwd of jullie ook intervaltraining doen en wat voor een type interval jouw voorkeur heeft? Laat onderaan dit artikel een reactie achter met jouw ervaring met interval trainingen.

Over de auteur

Roland Vos

Laat een reactie acher