Hardloopblog

Indelen van 5 km run #9

indelen van 5 km run
Geschreven door Roland Vos

Gisteren toen ik wakker werd had ik me voorgenomen om de 5 km te gaan rennen. Ik keek op weeronline.nl om te zien wat voor een weer het zou gaan worden Ik zag dat een zonnige dag zou worden met wel veel wind. Rond een uur of 11:30 ging ik me voorbereiden.

Eerst even een een korte warming up en vervolgens ging ik wat eten, eerst twee broodjes met pindakaas met chocolademelk en vervolgens yoghurt met banaan en muesli. Persoonlijk vind ik het altijd fijn om ook nog tot een uur van tevoren wat te eten en te drinken.

Op het internet lees je vaak dat wordt aangeven tot uiterlijk 2 uur van tevoren nog iets te eten. Persoonlijk vind ik het juist lekker om ook nog een uur van tevoren wat te eten en te drinken. Op het moment dat ik dan ga rennen heb ik het gevoel dat ik meer brandstof heb. 

Moeizame run

Toen ik klaar was met eten, ging ik hardlopen. In eerste instantie wilde ik 2 keer 500 meter in een rustig tempo rennen en vervolgens op wedstrijd niveau 5 km rennen. De eerste 500 meter liep ik in een rustig tempo.

Ik was nu klaar om te beginnen. Ik begon zo snel als mogelijk maar merkte wel dat ik lastig op tempo kwam door de tegenwind. De eerste mijl rende ik in 05:39. Dit hardlooptempo kon ik redelijk voorstellen en ik probeerde nog wat te versnellen maar vanwege de wind was dat nog niet zo gemakkelijk. Halverwege zag ik dat de tijd bijna 9 minuten aangaf.

Ik draaide om en rende terug. Het tweede deel van de run ging eigenlijk heel erg goed en uiteindelijk liep ik met 17:23 een prima tijd. Overal kwam ik iets tekort.

Na de run ging ik nog even 500 meter uitlopen. Ik evalueerde de race en kwam tot de conclusie dat ik het eerste gedeelte wat sneller had kunnen rennen om tijd kunnen pakken en vervolgens het tweede gedeelte dit tempo had moeten vasthouden. Als ik nou zo terug kijk, denk ik dat ik hier de volgende keer meer tijd kan pakken.

Indelen van 5 km lastig?

Vinden jullie het indelen van 5 km run ook lastig? Laat onderaan dit artikel jouw reactie achter en vertel wat je ervaring is met het indelen van een run.

Over de auteur

Roland Vos

Laat een reactie acher