Hardloopblog

Hardlopen met wind mee #7

hardlopen met wind mee
Geschreven door Roland Vos

Vandaag had ik me voorgenomen om mijn persoonlijk record op de 5 kilometer te verbeteren. Hiervoor moet ik onder de 16:50 rennen. Vandaag zou het 15 graden worden en ik kon zien dat het hardlopen met wind mee werd. De ideale omstandigheden om mijn record aan te scherpen.

Na een korte warming up, rende ik in een normaal hardlooptempo naar de start van mijn run. Deze 2,5 kilometer rende ik in 10:45. Ik was nu klaar om mijn 5 km run te gaan doen.

Bij het indrukken van de startknop op mijn horloge, begon ik direct in een stevig tempo te rennen. Ik had de wind in de rug , dus hierdoor kon ik het tempo gemakkelijk vasthouden. 

Iets achter op schema

Na 2,5 kilometer had ik het gevoel dat ik goed bezig was. Alleen zag ik op mijn smartwatch een tussentijd van 08:20. Het aanscherpen van mijn persoonlijk record, zou dus nog een flinke opgave worden.

Na 3,5 kilometer rende ik de bocht om en voelde dat de wind nu minder gunstig was. De laatste 1,5 kilometer was het hardlopen met een flinke zijwind, waardoor ik het hoge tempo niet meer kon vasthouden.

Net niet scherp genoeg

De laatste paar honderd meter zag ik dat de tijd al richting de 17 minuten ging. Een verbetering van het record zat er vandaag dus niet in. Mijn eindtijd op de 5 km was vandaag 17:25. Niet goed genoeg.

Ik rende daarna nog een stukje van 500 meter op een rustig tempo met op het eind een 70 meter sprint in een tijd van 10,4 seconden.

Na afloop had ik alle tussentijden op mijn smartwatch nog even nagekeken en ik kwam tot de conclusie dat ik vanwege het hardlopen met wind mee tijdens de eerste 3,5 kilometer waarschijnlijk net niet op 100% gerend had, omdat ik voor mijn gevoel al snel ging. De volgende keer probeer ik nog sneller te beginnen en iets geconcentreerder te lopen.

Wat vinden jullie van hardlopen met wind mee?

Ervaren jullie het hardlopen met wind mee altijd als een voordeel of soms ook als nadeel? Laat hieronder jouw reactie achter.

Over de auteur

Roland Vos

Laat een reactie acher